Pielea sensibila are nevoie de o grija aparte fiind mai predispusa la afectiuni dermatologice, iritatii si alte neplaceri.

Nu este obligatoriu ca un copil sa se nasca si sa se dezvolte cu sensibilitate, iar in cea mai mare parte a cazurilor, pielea sensibila apare ca urmare a unor traumatisme precum: utilizarea unei rutine de ingrijire necorespunzatoare, producerea unor alergii si/sau intolerante care diminueaza puterea barierei naturale de protectie, contact cu tesaturile nepotrivite etc.

Asadar, si atunci cand vine vorba de epilat, un tabiet intalnit astazi atat in randul femeilor, cat si al barbatilor, pielea sensibila necesita un ritual atent, alcatuit din cele mai delicate si bune produse.

Da, poti folosi ceara de epilat. Dar hai mai bine sa vedem ce au de zis profesionistii despre asta.

Ce spun specialistii despre epilatul pielii sensibile cu ceara?

Epilarea pielii sensibile nu se realizeaza ca in cazul pielii obisnuite, ci se folosesc mai cu seama solutii menite sa calmeze pielea si sa refaca tesutul care se poate sensibiliza extra in timpul procesului.

De exemplu, in loc de ceara film normala, care poate fi utilizata la o piele normala, se recomanda folosirea celei cu miere, musetei sau transafir, recunoscute pentru rolul lor calmant.

Desigur, procedeul de epilare cu ceara nu este pe deplin inofensiv si non-dureros. Intocmai de aceea specialistii se ajuta de diferite lotiuni si uleiuri ce pregatesc pielea inainte astfel incat sa diminueze potentialele riscuri si disconforturi accentuate.

Totodata, recomandata este si ceara de unica folosinta ce poate fi utilizata si/sau dozata in proportii ideale specifice unei anumite zone, evitand riscul de contaminare a calupurilor de ceara cu diferiti compusi care ar putea duce la aparitia unor riscuri in ceea ce priveste sanatatea, mai ales cand sunt necesare cantitati foarte mici.

Pielea sensibila poate fi epilata cu ceara, acasa?

Bineinteles! Atata timp cat se folosesc produsele potrivite si cat se acorda atentie procesului de epilat, nu exista niciun motiv pentru care ar trebui sa eviti utilizarea de ceara.

Daca este pentru prima data cand faci acest procedeu, nu uita sa te informezi inainte si sa-ti insusesti toate ustensilele necesare. Nu toate tipurile de ceara si metodele prin care te poti epila, vor fi adecvate pentru nevoile tale.

Asigura-te totodata ca ceara este potrivita pentru specificul pielii si ca ustensilele pe care le folosesti in aplicarea ei pot fi aruncate dupa fiecare utilizare, ori ca ai posibilitatea de a le dezinfecta corespunzator inainte de a fi refolosite.

Este mai bine sa fii informat si sa previi incidentele nedorite, decat sa trebuiasca sa tratezi o sensibilitate profunda sau o iritatie a pielii care te poate duce in cabinetul unui medic.

Este mai scump sau mai accesibil epilatul cu ceara?

Din punct de vedere financiar, epilatul cu ceara este o alegere accesibila spre deosebire de epilatul cu laser sau de metodele traditionale ce implica aparatele moderne de ras.

Sigur, pentru fiecare dintre acestea exista si optiuni mai ieftine si mai scumpe, iar unele sunt chiar si contraindicate in indepartarea parului de pe pielea sensibila.

Ca prin urmare, alegandu-ti ceara si consumabilele potrivite, avand grija la modul in care se desfasoara procesul de epilat, vei reusi sa-ti atingi telurile fara a trebui sa acorzi o serie de implicatii financiare foarte mari.

Cu doar cativa zeci de lei iti poti achizitiona de pe epilatpro.ro intregul necesar de care ai nevoie pentru a te epila cateva luni bune sau chiar mai mult, in functie de locul pe care urmeaza sa le folosesti si cantitatea utilizata.

Iar daca cunosti pe cineva care foloseste sau doreste sa incerce epilatul cu ceara si ai nevoie de un cadou potrivit, aceasta poate fi inclusiv una din cele mai bune sugestii.

Publicare advertoriale SEO contact@xseo.ro