Designul interior pentru mobilier living ofera o serie de solutii care sunt uneori destul de diferite, iar alteori exista diferente mai subtile. Cu toate acestea, fiecare dintre ele are propriul gust, finisaj si aspect, care iti vor transforma casa intr-o creatie unica.

Prin urmare, stiind prin ce anume se distinge fiecare dintre stilurile de design interior, vei putea sa iti gasesti rapid si usor calea in alegerea stilului perfect pentru casa ta. Inspirat de miscarea de arta modernista, stilul modern nascut in zorii secolului al XX-lea care redescopera relatia cu spatiul si estetica, magazinul online picpic.ro/promotii/a adunat cele mai frumoase piese de mobilier pentru living.

Interioarele moderne sunt adesea o suprapunere complexa de functionalitate si compozitie cu linii si geometrie clar definite. Accentul principal aici este pus pe simplitatea vizuala si functionala.

Stilul minimalist

Provocat de miscarea artistica minimalista din anii 1960 si 1970 si inspirat de designul traditional japonez si filosofia Zen, stilul minimalist isi exprima conceptul intr-o paleta aproape puritanica. Eliminand elementele inutile si dezvaluindu-si fundalurile goale, bibliotecile, comodele, fotoliile balansoar dar si cutiile decorative, fac minimalismul rational, deoarece scopul lor principal este utilizarea maxima a spatiului.

Elementele si motivele sunt reduse la minimum, cu o atentie deosebita la detaliile care joaca un rol important. Culorile sunt selectate in tonuri linistitoare, subliniind una sau doua culori. Repetabilitatea si miscarea liniilor, precum si fluxul mare de lumina naturala fac acest design interior usor si dinamic.

Stilul scandinav

La fel ca alte modele moderniste, stilul scandinav intruchipeaza simplitatea, functionalitatea si eficienta, dar subliniaza si accesibilitatea paletei. Stilul scandinav atinge un echilibru atent intre eficienta minimalista si nevoile personale. Acest stil se caracterizeaza prin ornamente goale, materiale organice si detalii curate.

Citeste continuarea aici: Piese pentru living moderne si functionale