Dormitorul este camera in care domneste patul. Si uneori este singura piesa de mobilier din camera. Aceasta zona intima este conceputa pentru relaxare, astfel incat sa-ti poti reincarca bateriile si sa-ti imbunatatesti sanatatea.

Valoarea patului este greu de supraestimat si pur si simplu trebuie sa fie confortabil. Ce face un pat confortabil? Desigur, tablia, designul si salteaua, fara indoiala. Este confirmat de practica, ca un pat fara tablie nu este atat de confortabil, deoarece tablia patului indeplineste anumite functii.

Tablia patului este convenabila sa te sprijini pe ea pentru a citi o carte sau pentru a te uita la televizor inainte de a merge la culcare. De asemenea, nu lasa perna sa alunece, iar daca ai un pat fara tablie, atunci probabil ai aprecia acest lucru. Tablia va preveni deteriorarea peretelui din spatele patului.

Tablia patului decoreaza dormitorul si confera interiorului integralitate

Atunci cand alegi un pat, primul lucru care iti atrage atentia este tablia acestuia. Si de multe ori, in functie de aceasta stabilesti daca acest mobilier este potrivit pentru tine sau nu. O tablie tapitata este de obicei moale. Este mai convenabila decat una din lemn.

Daca patul este mobila ta preferata din casa, atunci cu siguranta vei aprecia toate avantajele acestuia. Forma tabliei poate fi dreapta, curbata, rotunjita, inalta sau joasa. Atat tabliile tapitate, cat si cele dure pot fi frumoase si sofisticate, in functie de materialul din care sunt facute.

Tablii pat tapitate – Tipuri si materiale

Daca principalul lucru pentru tine la un pat nu este inca frumusetea, ci comoditatea, atunci este mai bine sa optezi pentru o tablie moale. Pe langa faptul ca este mai confortabila, „incalzeste” si interiorul. Atunci cand alegi tablii pat tapitate, trebuie sa iei in considerare armonia cu stilul camerei si cu lenjeria de pat.

Dimensiunile ar trebui sa fie, de asemenea, in armonie cu dimensiunea camerei. Daca iti place sa te sprijini pe spate, atunci o tablie inalta nu este cea mai potrivita pentru tine. Tesatura tapiteriei este factorul determinant atunci cand alegi o tablie pat tapitata.

Piele. O tablie moale tapitata cu piele este alegerea perfecta. Pielea este durabila, arata sic si este usor de curatat. Pielea ca material de tapiterie este intotdeauna prestigioasa si practica. Un dezavantaj semnificativ este pretul ridicat.

Piele ecologica. Este similara exterior si tactil cu cea naturala, desi se obtine intr-un mod complet diferit. Arata frumos, hipoalergenic, nu este scumpa, dar are o durabilitate inferioara pielii.

Catifeaua este o tesatura absolut naturala, foarte frumoasa si scumpa. O tablie de pat tapitata cu catifea va adauga lux regal decorului. Tapiteria din catifea face mobilierul nu numai luxos, ci il face si mai scump.

Este destul de dificil sa o cureti de murdarie, dar daca nu ai obiceiul de a manca in dormitor, atunci tablia nu se murdareste atat de usor.

Velur. Este similar ca textura cu catifeaua, dar mai ieftin, deoarece sunt utilizate fibre sintetice. Nu este la fel de capricios ca o catifea si este destul de durabil.

Jacard este o tesatura naturala, foarte rezistenta, texturata, frumoasa. Tabliile de pat dormitor din jacard vor face cu siguranta o impresie uimitoare si sunt usor de intretinut.

Chenille este o tesatura foarte placuta la atingere, puternica, durabila si nu prea scumpa. Este o alegere aproape perfecta pentru tablii pat dormitor.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}
Publicare advertoriale SEO contact@xseo.ro